Inloggen ProRail-medewerker
Login
Strong Authentication SolutionSingle Sign On LDAPFraud Prevention SolutionCloud Identity broker service
Contact

Waarom is dit werk best belangrijk?

Snel en efficiënt handelen bij calamiteiten én deze zoveel mogelijk voorkomen: zo zorgen we er samen voor dat reizigers snel en veilig op hun bestemming aankomen. En dat is best belangrijk.

Het belang van ons werk

Op het drukste spoornetwerk van Europa rijden meer dan 5.500 reizigers- en goederentreinen door het land. Al deze treinen willen we veilig en op tijd vervoeren, het liefst zo duurzaam mogelijk. En daarvoor ben jij medeverantwoordelijk. We handelen preventief, want als het even kan voorkomen we incidenten natuurlijk zoveel mogelijk. Dit doen we bijvoorbeeld door de dienstregeling continu te verbeteren en hekken langs de sporen te plaatsen om spoorlopers te voorkomen. Wanneer je dan toch een calamiteitenmelding binnenkrijgt, is jouw efficiënte en snelle manier van handelen van grote invloed op heel reizend Nederland. Samen met je collega’s span jij je in voor de veiligheid van de reizigers en het personeel. En je zorgt ervoor dat alle treinen zo snel mogelijk weer rijden. Kortom: ons werk doet er écht toe. 

Onze collega’s

Een aantal van onze trotse collega’s doen dagelijks verslag op social media. Waar krijgen ze allemaal mee te maken? En hoe gaan ze daarmee om? Bekijk hier de Instagram-feed van Joëlle, een van onze Incidentenbestrijders. Of bekijk hier alle Twitterende medewerkers in één overzicht.

Onze Incidentenbestrijders zijn gevolgd door SPOORBEWAKERS van de Telegraaf. Wil je weten hoe belangrijk hun werk is? Check de video’s hieronder.

Interessante video's