Hoe werkt het solliciteren?

Je vindt alle actuele vacatures op deze website. Elke locatie heeft een eigen vacature, dus kijk vooral of er een vacature bij jou in de buurt is.

Heb je jouw ideale vacature gevonden, dan zijn dit de volgende stappen:

  • Check of de functie-inhoud bij je past en of je je herkent in de dingen die je in huis moet hebben.
  •  Is je enthousiasme nog steeds hoog? Klik dan op de sollicitatiebutton.
  • Heb je eerst nog vragen, check dan de veelgestelde vragen.

Heb je eenmaal gesolliciteerd, dan gaan wij aan de slag:

  • Je ontvangt direct een bevestiging van je sollicitatie, zo weet je dat we alles goed ontvangen hebben.
  • Na een aantal dagen ontvang je een uitnodiging of een afwijzing.

Ben je door de eerste briefselectie heen, dan begint het pas:

  • Je krijgt een uitnodiging voor een e-assessment, die je thuis online kan maken.
  • Heb je het e-assessment positief afgerond? Dan ga je door naar de eerste testdag bij een van onze assessmentbureaus. Dit noemen wij Assessment PO1. Dit bestaat uit een game en veiligheidstesten.
  • Heb je Assessment PO1 goed afgerond, dan volgt meteen een selectiegesprek met onze selecteurs. Dan praten we verder over jouw kwaliteiten als Treinverkeersleider.
  • Heb je ons overtuigd, dan ga je naar Assessment PO2. Dat is een pittig rollenspel, een persoonlijkheidsvragenlijst en een interview. Daarin kun je laten zien hoe besluitvaardig, flexibel en doortastend je bent.
  • Ben je ook deze ronde weer succesvol door, dan is het tijd voor de laatste stap: het medisch onderzoek. Heb je een medische indicatie, zoals diabetes, epilepsie of kleurenblindheid? Dan ben je niet zonder meer geschikt. Tijdens het onderzoek wordt duidelijk of je toch in aanmerking komt voor de functie.

Treinverkeersleider is een veiligheidsfunctie. Daarom is de selectie zo streng. We snappen dat je daarvan kan schrikken, maar het geeft ons en jou een goed beeld of je deze functie goed kan uitvoeren.

Je kunt bij elke stap in de procedure afvallen. Is dat het geval bij het e-assessment, dan kun je pas na 1 jaar opnieuw solliciteren voor de functie van Treinverkeersleider. Is dit bij de testdag (assessment-PO1) of bij het assessment-PO2 dan kan dit pas na 5 jaar. Viel je af op vaardigheden, dan is het slim om in de tussentijd te werken aan deze vaardigheden.

Klik hier voor de data van de eerstvolgende selectiedagen.

InfraTech

Op dit moment draaien we een pilot om ons selectieproces te optimaliseren. Daardoor wijkt het bovenstaande selectieproces net af van wat bovenin de vacatures  vermeld staat.