Startschot voor vernieuwing station Zaandam

Een veilig en toegankelijk station, helemaal passend bij de stad en het groeiend aantal reizigers. Gemeente Zaanstad, NS Stations en ProRail gaven op 23 april het feestelijke startschot voor de spoor-over-bouwing en de stationsvernieuwing. Eind 2019 heeft Zaandam een verbindende entree.

De toekomstige entree op station Zaandam

Station in Zaanse stijl

De nieuwe spoor-over-bouwing wordt gerealiseerd in stijl van de Zaanse Schans en verbetert de toegang van Zaanstad. De stad groeit en krijgt meer reizigers die de stad in- en uit willen. Zaanstad zet zich in om de stad klaar te maken voor de toekomst, door meer woningen te bouwen, betere voorzieningen te realiseren en goede verbindingen te maken. De over-bouwing is hierin van groot belang als oost-west verbinding in de stad. Op de over-bouwing komen nieuwe winkeltjes en de stationshal krijgt een opknapbeurt. Er komt ook een fietsenstalling met plek voor circa 1.300 fietsen. In het najaar van 2019 is alles klaar.

Tijdelijk minder treinverkeer met Hemelvaart en Pinksteren

Met Hemelvaart (10-13 mei 2018) en Pinksteren (19-21 mei 2018) rijden er minder treinen vanwege werkzaamheden op en rond station Zaandam.