ProRail maakt kans op de titel beste overheidsorganisatie

Als overheidsorganisatie met publieke functie vinden we het belangrijk om bewustzijn te creëren voor de toekomst van duurzame mobiliteit, werkzaamheden en innovaties aan het spoor, het belang daarvan en de veiligheid. ProRail maakt met de film Planeet ProRail kans om overheidsorganisatie van het jaar te worden.

Race naar de titel

Twee jaar geleden zijn we bij de top 25 in het nominatie proces gekomen. Dit jaar zijn er, naast ProRail, nog negen andere organisaties in de race voor de titel. Op vrijdag 27 september kunnen we doordringen tot de top drie. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en de directeur van Staatsbosbeheer zullen deel uitmaken van de jury. Bij plaatsing in de top drie mogen wij een werkbezoek organiseren voor de jury. De winnaar wordt in november bekendgemaakt, tijdens een feestelijke uitreiking in de Ridderzaal.

Planeet ProRail

In de film maak je kennis met het ProRail van vandaag: een trotse organisatie met een duidelijk profiel waarin ruimte is voor vernieuwing en out-of-the-box-ideeën. We zijn bijvoorbeeld druk bezig op het gebied van duurzaamheid. We besparen op ons energieverbruik, stimuleren circulair materiaalgebruik en treffen diverse andere maatregelen waarin we rekening houden met onze planeet.

Met het drukst bereden spoornet van Europa is ProRail 24/7 aan het werk.  Onze inzending, geïnspireerd op de beroemde serie Planet Earth, neemt je mee in deze bijzondere wereld.