ProRail haalt al rennend geld op voor corona-onderzoek

47 ProRail’ers, van Maastricht tot Zaandam en van Delft tot Dokkum, liepen zondag 10 mei de ProRail Corona Run. Samen renden zij op een zelfgekozen moment tussen 10:00 en 16:00 gezamenlijk maar liefst 485,7 kilometer, in afstanden van vijf, tien en zelfs meer kilometer. Voor het plezier, maar ook om een goed doel te steunen.

Organisatie door stagiairs

Stagiaire Marjenne Verkleij was een van de organisatoren: “We hoorden over een hardloopclub die een Corona Run had georganiseerd en dat leek ons ook iets voor ProRail. Na een oproepje op Focus en met hulp van Railsport nam het aantal aanmeldingen toe. We maakten een WhatsApp-groep en een club op de sportapp Strava om elkaar up-to-date te houden van onze prestaties en elkaar aan te moedigen. Wat een enthousiasme was er!”

Om 09.30 uur was er online een gezamenlijk startmoment en aan het eind van de dag werd online de prestatie gevierd met een prijsuitreiking. De prijzen waren door New Balance gedoneerd. De hele dag moedigden de renners elkaar aan en hielden ze elkaar op de hoogte als de finish was gehaald.

Met de run steunen de hardlopers een goed doel. “Het leek ons mooi om een maatschappelijke bijdrage aan onze run te koppelen en dat werd het corona-onderzoek van het Erasmus MC. Onze inschrijfgelden en donaties van collega’s gaan daar naartoe. De opbrengst bedraagt nu €1.400!”, vertelt Marjenne.

De overhandiging

Op vrijdagmiddag 12 mei was het dan zover, Kim Rooimans & Hugo Koops mochten met trots het opgehaalde bedrag van 1410 euro overhandigen aan de directeur van het Erasmus MC foundation, Leonore Tuijt. Een leuk gesprek volgende over hoe ProRail en de Erasmus MC in tijden van Covid-19 opereren en hoe dankbaar de foundation is met alle acties en donaties. Leonore uitte haar enthousiasme over de ProRail Coronarun en sprak van een mooi initiatief om in tijden als deze toch in verbinding te blijven én een maatschappelijke bijdrage te leveren. Daarnaast bleek Leonore zelf ook een renner te zijn, wat het plaatje helemaal compleet maakte!

Wil jij ook graag bijdragen aan een organisatie die zich inzet voor onze maatschappij? Check dan hier jouw mogelijkheden!