ProRail doet mee aan de Sustainable Business Challenge

Sustainable Business Challenge is een nationale business case competitie waar geselecteerde studenten en starters werken aan actuele duurzaamheidsvraagstukken voor bedrijven. Elk deelnemend bedrijf wil een stap zetten in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering, producten of strategie. In de praktijk lopen zij nog tegen een aantal concrete problemen aan en vragen daarom studenten en starters met een frisse blik om vernieuwende ideeën te bedenken. En ProRail doet mee.

Onze business case

ProRail maakt één van de duurzaamste vormen van vervoer mogelijk. Tegelijkertijd wil ProRail, samen met de spoorsector, de ecologische voetafdruk van het spoor nog verder verkleinen. De verwachting van ProRail is dat het de spoorsector niet zal lukken om de CO2-uitstoot in 2050 helemaal naar nul te krijgen. Zo zal de aanleg, het beheer, onderhoud en vervanging van het spoor naar verwachting ook in 2050 nog gepaard gaan met het uitstoten van CO2. ProRail is dan ook aan het oriënteren op mogelijkheden om deze uitstoot te compenseren, zodat de CO2-voetafdruk neutraal of misschien zelfs positief is. Kortom: Op welke wijze kan ProRail/de spoorsector de resterende CO2-uitstoot het beste compenseren? Daar kun je over meedenken tijdens de Sustainable Business Challenge!

Ons programma

  • 8 november kick-off met alle bedrijven en studenten met ProRail als gastheer.
  • 15 november Inhouse-dag bij ProRail met ‘onze’ 12 studenten
  • 13 december Finale bij Waternet in Amsterdam met alle 48 studenten.

Ben jij student, starter of young professional en wil je een boost geven aan (de start van) jouw carrière? Geef je dan deze zomer op voor de Sustainable Business Challenge. Hou deze website in de gaten voor meer informatie en aanmelden.