Proef: met slimme brillen bij het oplossen van incidenten’

Kunnen we met slimme brillen (ook wel smartglasses genoemd) incidenten op het spoor nog sneller en veiliger oplossen? “Dat proberen we nu uit”, vertelt Marjol Markusse, adviseur Incidentenbestrijding bij ProRail, “In de proef dragen onze incidentenbestrijders deze slimme brillen. Ze bevatten een camera en een microfoon. Daardoor kunnen experts op afstand meekijken met de incidentenbestrijders. En zo meedenken over de beste afhandeling van het incident. We onderzoeken nu of dit voordeel oplevert voor onze dagelijkse operatie.”

Hinder voor reizigers en goederen beperken

Op het spoor kunnen incidenten plaatsvinden. Denk aan een aanrijding, ontsporing of een lekkende goederentrein. Onze incidentenbestrijders zorgen dat het treinverkeer zo snel mogelijk weer opgestart kan worden. Zo kunnen reizigers en goederenvervoerders hun reis vervolgen en ervaren ze zo min mogelijk overlast. We zijn altijd op zoek naar oplossingen om de hinder nog sneller en veiliger te verhelpen.

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Bekijk ze hier. Wil jij met slimme oplossingen, nieuwe technologieën en de vernieuwing van systemen bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

Werk mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt.