Ook onze recruiters werken vanuit huis

Thuiswerken. Bij ProRail zijn we er gelukkig mee bekend. Maar elke dag? Daar moet iedereen wel aan wennen. Ook onze recruiters werken thuis. Sollicitatiegesprekken kunnen niet meer op kantoor plaatsvinden en je kan niet zo makkelijk even sparren met een collega over een vraagstuk. Dat kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel digitale mogelijkheden. En met elkaars hulp kom je een eind!

Recruiter Monique aan het woord

Om meer te weten over het werk van onze recruiters, nemen we een kijkje bij Monique Schols (recruiter ICT). Hoe verlopen de recruitment werkzaamheden voor de doelgroep ICT nu?

“Het is gek om ineens thuis te zitten en alle afspraken en gesprekken vanuit huis en digitaal te voeren. Voor de werving an sich verandert er niet veel. De uitingen richting onze doelgroep gaan al online en bij vragen is al contact via mail en telefoon. Voor de selectie is het daarentegen wel een ander verhaal. In plaats van dat we een hele dag hebben georganiseerd met verschillende onderdelen, moeten we dit nu digitaal organiseren. Want afzeggen komt niet in onze gedachten voor. Dus het is terug naar de tekentafel; wat kan wel en wat doen we niet? Welke middelen hebben we tot onze beschikking? Hoe gaan we nu verder? Dat is even balen, schakelen en weer in de actiemodus door om onze sollicitanten toch de fijne ProRail ervaring te kunnen geven. Tot nu toe denk ik dat het corona virus niet direct een grote invloed heeft op onze werving. Misschien als het langer duurt, dat we meer gevolgen gaan zien. Vooralsnog blijven de sollicitanten reageren en gaan wij gewoon door!”

Mogelijkheden bij ICT

Bij ProRail hebben we veel mogelijkheden voor ICT’ers. Wil jij meer informatie over ICT bij ProRail? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Naast de reguliere IT-vacatures, zijn wij ook opzoek naar jonge talenten. Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij ProRail als startende IT’er? Check dan de vacatures van het IT Young Talent Programme!