Fauzia Aouden staat voor een mooie uitdaging

“Na 10 jaar Schiphol Groep werd ik aan het denken gezet. Wat wil ik, en wil ik dat nog bij Schiphol? Ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Al snel kwam ProRail in the picture. Net als Schiphol een infrastructuur aanbieder, een organisatie met maatschappelijke relevantie, die midden in de samenleving staat. Het zaadje was geplant. Het duurde even maar ineens was daar die vacature; Manager Conventionele Techniek.

Het sollicitatieproces verliep soepel en plezierig, met goede informatie over ProRail, de functie en wat er van me word verwacht. Het klikte meteen heel goed. En zo ben ik op 1 oktober 2018 begonnen binnen treinbeveiliging. Er moest een frisse wind door de afdeling en dat gaf voor mij de doorslag.

Oude techniek als basis voor innovaties

We beheren techniek van meer dan 50 jaar oud, die nog steeds goed functioneert. Alle technologische ontwikkelingen stellen ons in staat om efficiënter en nog veiliger te worden. De uitdaging zit vooral in het innoveren vanuit een hele robuuste basis. Als manager van een technische afdeling zie ik het als mijn taak de afdeling de tools te geven de ervaring met oude techniek in te zetten om nieuwe technieken te ontwikkelen. Hierbij staat verbinden, coachen en het profileren van de afdeling centraal.

ProRail is een gave organisatie. Diep verankerd met Nederland en er gebeurt heel veel. We komen van ver en we willen nog heel ver. Er veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik krijg alle vrijheid om de functie op mijn manier vorm te geven. Mijn meerwaarde is oog hebben voor verbinding en de stip op de horizon steeds te verleggen.  Door mijn studie technische bestuurskunde en de ervaring bij Schiphol weet ik dat met kleine stapjes en het betrekken van mensen vanuit hun expertise je heel ver kunt komen.

Kracht van de herhaling

Het innovatieve karakter van ProRail is iets om trots op te zijn en mag meer uitgedragen worden, zowel intern als extern. Om er voor te zorgen dat de ruim 4500 medewerkers de boodschap meekrijgen zit de kracht vooral in de herhaling.”

Wil je net als Fauzia het verschil maken? Bekijk dan hier onze vacatures.