Duurzaam bouwen met legoblokjes

Gebouwen die we als legoblokjes in- en uit elkaar kunnen halen en makkelijk kunnen vervangen en opnieuw gebruiken. Dat is waar technisch trainee Matthijs Baurichter aan werkt. “Het gaat om gebouwen langs het spoor waar technische installaties in zitten”, vertelt hij in de video. “Die zijn nu vaak gemaakt van beton en metselwerk en deze materialen zijn niet duurzaam. ProRail wil in 2030 volledig klimaatneutraal bouwen.”

Koploper

Matthijs: “We hebben 1.300 technische gebouwen langs het spoor. Als we die in de toekomst bouwen met deze duurzame legoblokjes kunnen we ze steeds opnieuw gebruiken. Dat tikt dus flink aan. En het scheelt dat we dan ook geen grote bouwwerkzaamheden hoeven doen. ProRail is koploper in deze innovatie, ik vind het geweldig om daar als trainee aan bij te kunnen dragen.”

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Kijk dan op onze Innovaties bij ProRail pagina. Wil jij met slimme oplossingen, nieuwe technologieën en de vernieuwing van systemen bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

Interesse in het technisch traineeship?

Heb je interesse in het technisch traineeship bij ProRail? Voor net afgestudeerden en studenten is er op 20 april 2021 een inhouse-dag. Houd onze traineeships in de gaten voor meer informatie.