Doorontwikkeling binnen ProRail: het Coachcafé

Het (door)ontwikkelen van medewerkers is iets wat hoog in het vaandel staat bij ProRail. Hier wordt op meerdere manieren aandacht aan besteed vanuit de organisatie. Een voorbeeld hiervan is het Coachcafé.

Het Coachcafé is een evenement waar deelnemers in drie rondes op zoek gaan naar hun talent, hun droom en de eerstvolgende concrete stap die ze gaan zetten. Tijdens deze rondes worden de deelnemers begeleid door collega’s uit de interne coachpoule. Het werkt het beste als er in het virtuele café gelijkgestemden aanwezig zijn. Op deze manier kan je met mensen in gesprek gaan over jouw eigen talent en droom, maar ook over hun talent en droom. Zo kan je elkaar inspireren in een volgende loopbaanstap. Hierbij wordt de fantasie geprikkeld, denk je vrij en sta je nog niet teveel stil bij alle beperkende omstandigheden. Het gaat hier om oriënteren, het vaststellen van mogelijkheden en het zetten van de volgende stap.

Na een Traineeship wil je als trainee graag de volgende stap verkennen en uitstromen in een reguliere functie binnen de organisatie. Als jong talent of trainee zijnde is dit een hele mooie mogelijkheid om te ontdekken welk talent of droom je hebt en om dit uit te spreken en te wisselen met elkaar. Tot slot nodigen wij collega’s met een groot netwerk in de organisatie uit om te helpen in het plannen van een volgende ontmoeting!

Naast het Coachcafé biedt ProRail op meerdere manieren kansen voor medewerkers om zich door te ontwikkelen. Zo is er voor iedereen een persoonlijk ontwikkelbudget en zijn er talloze opties om in een andere functie door te stromen.

Bij ProRail zijn er meerdere Traineeships om te volgen. Dit zijn de Finance, Management, Technisch en Legal Traineeships. Heb jij interesse in een traineeship of een andere uitdagende baan? Bekijk dan hier onze vacatures.