Elke dag vooruit, elke dag innovatief
In de videoserie 'Maar Waarom' geven we antwoord op prangende vragen over ProRail. Dit keer over innovatie.
Direct naar de inhoud.
In de videoserie 'Maar Waarom' geven we antwoord op prangende vragen over ProRail. Dit keer over innovatie.
Vernieuwen en verbeteren, bij ProRail doen we niet anders. We willen meer treinen laten rijden over hetzelfde spoor, storingen verminderen en bijdragen aan een duurzame samenleving. Zodat we niet alleen vandaag mensen, steden en bedrijven met elkaar kunnen verbinden, maar ook over 10, 20 of 30 jaar. Daarvoor hebben we slimme ideeën en innovatieve oplossingen nodig. Die ideeën en oplossingen bedenken we samen. Met collega’s, vervoerders, gemeenten, bedrijven, wetenschappelijke instituten, scholen en universiteiten. Bij ProRail sta je dus midden in de maatschappij, ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én werk je met de nieuwste technologieën.
Om te innoveren bij ProRail hoef je geen Willy Wortel te zijn of de hele dag in een laboratorium te zitten. Juist niet! Innoveren doen we samen, in de praktijk en op alle gebieden. Zo weet de één hoe je sensoren inzet om onderhoud aan het spoor te voorspellen. Een ander past psychologische kennis toe bij het ontwikkelen van waarschuwingssystemen die spoorwegovergangen nog veiliger maken. En een derde collega gebruikt data-analyses voor financiële adviezen. Wat je vakgebied ook is, jouw talent, kennis en inbreng zijn onmisbaar voor het verbinden, verbeteren en verduurzamen van Nederland. Werk je bij ProRail, dan werk je aan:
Misschien maak jij straks spoorwegseinen overbodig door mee te werken aan ons nieuwe treinbeveiligingssysteem ERTMS. Of bouw je simulatieomgevingen om het effect van spoorwijzigingen te onderzoeken zonder dat reizigers daar last van hebben. Het kan ook zijn dat je zorgt voor een flinke vermindering van onze CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld met duurzame dwarsliggers die ook nog eens een stuk stiller zijn. Dwarsliggers? Je weet wel, die betonblokken die tussen het spoor liggen om de spoorstaven op de juiste afstand te houden. Hartstikke handig, maar niet zo duurzaam om te maken. Dat kan dus beter. Daarom testen we duurzame varianten, waarbij we met sensoren natuurlijk ook meteen letten op trilling en geluid. Ben je van nature zelf al een beetje een dwarsligger, of liever gezegd anders-denker, maar zijn spoorstaven en betonblokken niet echt je ding? Dan zijn er bij ProRail nog genoeg andere mogelijkheden om jouw innovatiekracht aan het werk te zetten.
Wij vroegen onze collega’s wat zij vinden van innovatie bij ProRail. Dit is wat zij zeggen. Elke dag vooruit? Kies voor een carrière bij ProRail.
Ga hier naar alle vacatures