Best belangrijk werk

Met meer dan 5.500 reizigers- en goederentreinen door ons land, hebben we het drukste spoornetwerk van Europa. Al deze treinen willen we veilig en op tijd laten rijden. En daarvoor ben jij medeverantwoordelijk. Je werkt preventief door je bezig te houden met het continu verbeteren van de dienstregeling. Want het liefst voorkomen we incidenten natuurlijk zoveel mogelijk. Zo vergroten we de veiligheid en het reisgemak en -plezier van onze reizigers.

Als een calamiteit zich dan toch voordoet, is jouw manier van handelen van grote invloed op heel reizend Nederland. Met snelle en efficiënte handelingen zorg je ervoor dat de treinen zo snel mogelijk weer rijden. En dat is best belangrijk.

Wat je doet als Regionaal Treinverkeersleider

Jij bent vooral preventief bezig met het voorkomen van calamiteiten. Je kijkt naar mogelijkheden en werkt plannen uit om de dienstregeling te verbeteren. Vervolgens besluit je samen met de Landelijke Verkeersleiding hoe jullie de treinen op het spoor herverdelen en hoe de dienstregeling daarbij aanpast. Al jullie besluiten leg je digitaal vast. Op deze manier zijn ook alle andere partijen, zoals de calamiteitenorganisatie, op de hoogte. En weten zij precies wat hen te doen staat. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de vervoerders bij wijzigingen of verzoeken voor extra spoorgebruik.

Ook bij incidenten speel je een grote rol. Je neemt de coördinatie over en bij aanvragen van je collega’s geef je toestemming. Na afloop van een calamiteit evalueren we altijd: wat ging goed en wat kan de volgende keer beter? Zo blijven we leren en verbeteren. Met slimme plannen, procedures en vooraf bedachte maatregelen ondersteunen we je in de praktijk. Deze verbeteren we continu, ook op basis van jouw feedback. Jouw meningen en ervaringen zijn dus van groot belang.

Een snelle start

We stomen je helemaal klaar voor de klus door je 4 à 5 maanden uitgebreid op te leiden in ons simulatorcentrum en in de praktijk. Tijdens de opleiding krijg je gewoon een volwaardig salaris.

Mooi werk, mooi leven

Dankzij jouw inzet kan heel Nederland 24/7 blijven reizen en heb je zelf een baan met veel vrijheid, zelfstandigheid en vertrouwen. Want je werkt in vroege, late of nachtdiensten. Een fijne balans tussen werk en privé dus. Daarbij vinden we het best belangrijk om duurzaam in onze medewerkers te investeren. We zien je graag groeien. Daarom bieden we verschillende ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Jij bent in de lead, dus maak vooral bespreekbaar waar jouw behoeftes liggen, dan kijken we samen wat passende opties zijn.