Best belangrijk werk

Met meer dan 5.500 reizigers- en goederentreinen door ons land, hebben we het drukste spoornetwerk van Europa. Al deze treinen willen we veilig en op tijd laten rijden. En daarvoor ben jij medeverantwoordelijk. Je werkt preventief door je bezig te houden met het continu verbeteren van de dienstregeling. Want het liefst voorkomen we incidenten natuurlijk zoveel mogelijk. Zo vergroten we de veiligheid en het reisgemak en -plezier van onze reizigers.

Als een calamiteit zich dan toch voordoet, is jouw manier van handelen van grote invloed op heel reizend Nederland. Met snelle en efficiënte handelingen zorg je ervoor dat de treinen zo snel mogelijk weer rijden. En dat is best belangrijk.

Werken als Treinverkeersleider bij ProRail

Wat je doet als Landelijk Treinverkeersleider

Jij bent vooral preventief bezig met het voorkomen van calamiteiten. Je monitort vertragingen en verstoringen en maakt inschattingen van de impact op de landelijke dienstregeling. Jij krijgt plannen aangeleverd van de Regionale Verkeersleider. Samen met de Hoofd Landelijke Operatie Spoor besluiten jullie hoe de treinen op het spoor worden herverdeeld en hoe de dienstregeling daarmee aanpast. Hierbij houden jullie rekening met de belangen van vervoerders en de uitvoerbaarheid in alle regio’s. Bij de realisatie van alle aanpassingen heb jij de regie.

Ook bij incidenten speel je een grote rol. Je neemt de coördinatie over en bij aanvragen van je collega’s geef je toestemming. Na afloop van een calamiteit evalueren we altijd: wat ging goed en wat kan de volgende keer beter? Zo blijven we leren en verbeteren. Met slimme plannen, procedures en vooraf bedachte maatregelen ondersteunen we je in de praktijk. Deze verbeteren we continu, ook op basis van jouw feedback. Jouw meningen en ervaringen zijn dus van groot belang.

Werken als Treinverkeersleider bij ProRail

Een snelle start

We stomen je helemaal klaar voor de klus door je 4 à 5 maanden uitgebreid op te leiden in ons simulatorcentrum en in de praktijk. Tijdens de opleiding krijg je gewoon een volwaardig salaris. We investeren graag in je ontwikkeling.

Mooi werk, mooi leven

Dankzij jouw inzet kan heel Nederland 24/7 blijven reizen en heb je zelf een baan met veel vrijheid, zelfstandigheid en vertrouwen. Want je werkt in vroege, late of nachtdiensten. Een fijne balans tussen werk en privé dus. Daarbij vinden we het best belangrijk om duurzaam in onze medewerkers te investeren. We zien je graag groeien. Daarom bieden we verschillende ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Jij bent in de lead, dus maak vooral bespreekbaar waar jouw behoeftes liggen, dan kijken we samen wat passende opties zijn.