Als nieuwe Trainee vorm je samen met je collega Trainees een hecht team en word je begeleid door de Traineemanager. Het team is een mix van nieuwe en (meer) ervaren Trainees en je volgt hetzelfde trainings- en ontwikkelprogramma. Iedere trainee heeft natuurlijk een eigen opdracht (in 3 blokken van 8 maanden) binnen ProRail en je werkt daarom het grootste deel van de week op je eigen afdeling.

Je werkweek ziet er voor een groot deel hetzelfde uit als de collega’s op jouw afdeling en je rapporteert aan de manager van die afdeling. Afhankelijk van het soort Traineeship dat je kiest is dat bijvoorbeeld een technische, financiële of juridische afdeling, maar ook HR, duurzaamheid of op één van onze regiokantoren in de operatie. De mogelijkheden zijn enorm.

Naast je opdracht doe je gemiddeld 8 uur per week mee aan het trainings- en ontwikkelprogramma. Je volgt een training, woont een lunchlezing bij of je werkt samen met andere Trainees aan een project; bijvoorbeeld voor de Young ProRail duurzaamheidswerkgroep, het organiseren van evenementen of de werving van dezo nieuwe trainees. De keuze is aan jou.