Wat is een assessment?

Een assessment is een onderzoek met vragenlijsten, interviews en rollenspellen. Er is altijd een onafhankelijk bureau dat voor ons deze assessments afneemt. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen jou op de best mogelijke manier begeleiden bij het maken van de assessments.

Omdat de functie van Treinverkeersleider een veiligheidsfunctie is, is een strenge selectie noodzakelijk. Daarom zitten er in de selectieprocedure 1 online assessment en 2 face-to-face assessments.

Het eerste face-to-face assessment is persoonlijk onderzoek 1 (PO1). Uit dit assessment komt een rapport dat aangeeft of je door bent in het proces. Het tweede assessment moment (PO2) vindt online plaats en na het succesvol afronden van PO1. Uit het assessment-PO2 komt een rapport dat aangeeft of je geschikt bent voor de functie van Treinverkeersleider.

Kan ik me voorbereiden?

Je kunt je zeker voorbereiden. Allereerst is het heel belangrijk dat je goed uitgerust bent voordat je aan het assessment begint. Dus zorg dat je om je afspraak heen niet teveel andere dingen in je agenda hebt staan.

Daarnaast zijn er mogelijkheden via internet om een assessment te oefenen. Klik hier om op zo’n oefenpagina te komen. Wil je bijvoorbeeld weten hoe een oefening met cijferreeksen eruit ziet of dat je ruimte goed kan inschatten. Dan kun je via de gratis oefenassessments een goed beeld krijgen van wat je kan verwachten.