Het gehele Traineeship word je begeleid door de Traineemanager, een werkplekbegeleider, een buddy en een mentor. De Traineemanager (Tim Burggraaf) is aanspreekpunt voor de invulling van jouw Traineeship en houdt zicht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen vinden jullie de juiste mix van opdrachten.

Je werkplekbegeleider is een collega op jouw afdeling. Hij/zij helpt je met de voortgang van je opdracht en spreekt resultaten met jou af. Je buddy is een mede Trainee die al langer bij ProRail werkt en je alles vertelt over de organisatie en technische weetjes. Maar je buddy is er vooral om tussentijds bij te kletsen en feedback te geven!

Tot slot, is je mentor iemand die al hogere managementervaring heeft opgedaan en jou advies kan geven over het vormgeven van jouw carrière. Ook kan je het grote netwerk van je mentor gebruiken voor een goede invulling van jouw Traineeship. Jouw mentor is namelijk een lid van de ExCo. Met al deze begeleiders plan je periodiek een afspraak en zij coachen je door het Traineeship heen.