Waarom een ICT-stage bij ProRail?

“ProRail, dat ken ik wel van naam, maar wat ze precies doen, is me niet duidelijk.” Dat horen we vaak. Waarom zou je daar dan stage lopen? Henk Bothof, directeur ICT bij ProRail, nam de tijd om met zijn ICT-stagiairs om de tafel te zitten en vroeg het hen. Hieronder een aantal reacties:

Mick: “De reden dat ik voor ProRail koos, is omdat ik het meest serieus genomen werd bij ProRail. Men was heel enthousiast, ze gaven mij echt het gevoel dat ze met mij wilden samenwerken. Dat had ik bij andere bedrijven waar ik langsging veel minder.”

Maarten: “ProRail is een interessant en groot bedrijf. Dat is erg indrukwekkend.”

Sven: “Ik zag ProRail voor het eerst op een stagemarkt op school. Ik was direct geïnteresseerd door de opdracht die ProRail had. Tijdens het gesprek merkte je ook dat je werd gewaardeerd. Ik kreeg echt het idee dat ik iets in te brengen had. Dat voelde goed.”

Remco: “Het was allemaal een stuk informeler. Er was een comfortabele sfeer ten opzichte van andere bedrijven die vaak heel star zijn, dat beviel goed!”

Thijmen: “Bij het zoeken naar een stage heb ik bij veel grote organisaties gekeken, geen ICT bedrijven maar bedrijven die wel groot zijn in IT. De opdrachten die je hier kan doen, spraken me erg aan. Er zat meer diepte in dan bij andere bedrijven. Ik doe zelf een hbo-opleiding maar heb hier de kans gekregen om een wo-stage te doen.”

Wessel: “Het leek me leuk om bij een grote complexe organisatie te werken en dat was ProRail. De opdrachten doen er echt toe. Jammer dat deze stage maar een halfjaar duurt. Eigenlijk zou je nog dieper op de vraagstukken in willen gaan.”

Damon: “ProRail staat echt open voor jonge mensen en frisse ideeën. Het mooie aan ProRail is dat je echt veel leert. Je hebt zoveel verschillende mensen en werkvelden. Daardoor kan ik me goed oriënteren op de toekomst!”​

Overtuigd?

Kijk dan hier naar actuele vacatures voor stageplaatsen. En, zit er niets bij? Maak dan een job alert aan.