Van spoorstaaf tot....

Maar liefst 70 ontwerpers kwamen vrijdagmiddag 9 november naar de informatiemiddag over de ProRail Circulair Design Challenge. Op het terrein van Railpro konden ze voelen, meten, kijken en vragen stellen over onder andere dwarsliggers, ballast, wissels, beddingplaten, bevestigingsmaterialen en oude veiligheidskleding.

Tonnen materiaal

Er lag tonnen materiaal tentoongesteld. Denk hierbij aan dwarsliggers (houten en betonnen), rughellingplaten, spoorstaven, maar ook kleinere materialen zoals bouten en moeren en oude veiligheidskleding. De bekende gele veiligheidskleding wordt bij het einde van de levensduur de komende jaren namelijk in een nieuw, oranje jasje gestoken.

Prototypes

Zo’n 70 ontwerpers, start-ups en andere creatievelingen schreven zich in om met oude (spoor) materialen een nieuw product te ontwikkelen. Ze hebben tot begein december de tijd om hun ontwerp uit te werken. We zijn op zoek naar ontwerpen voor producten en toepassingen die schaalbaar zijn en die zoveel mogelijk oud spoormateriaal hoogwaardig (her)gebruiken. Voor succesvolle prototypes is er kans op een vervolgopdracht of samenwerking. Meer informatie over de challenge vind je hier.