Twee nominaties Computable Awards

Op dinsdag 30 oktober 2018 maakt ProRail kans om een award te winnen van ICT-vakblad Computable. ProRail is, samen met ICT-bedrijf CGI en NS, genomineerd voor twee titels: de ‘Service-integrator van het Jaar’ en voor de ‘Digitale Transformatie van het Jaar’. Publieksstemming – mogelijk tot en met 7 oktober – bepaalt voor 50 procent de winnaar, de overige 50 procent ligt in de handen van de deskundige jury’s.

Railwaylab

foto: Wiep van Apeldoorn

De nominaties zijn voor de 3D-omgeving waarin elk stuk spoor in Nederland in te lezen en te visualiseren is. In deze 3D-wereld van het Nederlandse spoorwegnet komen de werkelijke situatie en een virtuele, gesimuleerde wereld samen. Ideaal om zowel grote als kleine innovaties te testen. Zo zijn bijvoorbeeld simulaties uitvoerbaar waarin machinisten virtuele treinen controleren in 3D, terwijl de treindienstleider volledig is gesimuleerd en echte systemen de spoorbeveiliging besturen.

Nextgeneration Experimenteren en Onderzoeken

De 3D-omgeving is onderdeel van de Nextgeneration Experimenteren en Onderzoeken (NEO)-simulator. Bestaande en toekomstige systemen van ProRail en vervoerders als NS zijn hierin gekoppeld. Gebruikers kunnen hierdoor waarheidsgetrouw en zonder het treinverkeer te hinderen veilig, snel en realistisch innovaties ontwikkelen, testen en invoeren. Het is zo gebouwd dat treinen die buiten rijden in NEO samen kunnen komen met (virtuele) treinen. De 3D-wereld is oorspronkelijk een samenwerking tussen ProRail en CGI, de ICT systemen van NS zijn hieraan toegevoegd.

Stemmen

Op 30 oktober worden tijdens een feestelijke show de Computable Awards uitgereikt. Aan wie en waarvoor ligt voor de helft in de handen van deskundige jury’s. Het publiek bepaalt de overige 50 procent. U kunt dus mede bepalen wie er straks juichend op het podium staan. Onze projecten zijn uw stem waard. Ga via deze link naar het stemformulier(link is external) en help ons zo onze nominaties te verzilveren! Stemmen kan t/m 7 oktober.

ProRail innoveert

ProRail is altijd op zoek naar nieuwe hoogwaardige en innovatieve oplossingen om het spoor veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en kostenefficiënter te maken en storingen en vertragingen te voorkomen. Dat doen we samen met vervoerders, aannemers, ingenieursbureaus, leveranciers en start-ups. Voor innovaties van marktpartijen hebben we de InnovatieHUB, een platform om de markt te stimuleren om met ideeën te komen. We zijn samenwerkingsverbanden aangegaan, zoals onze allianties met de TU Delft en TNO, en met collega-infrabeheerders binnen Next Generation Infrastructures.