Time for action op de klimaattop in Madrid

ProRailer Thomas Möhring was, samen met andere vertegenwoordigers, aanwezig bij de klimaatconferentie COP25 in Madrid. Het was oorspronkelijk het plan dat collega Eva Dijkema hierbij aanwezig zou zijn. Door het verplaatsen van de klimaatconferentie van Chili naar Madrid was het helaas niet mogelijk voor het Sail to the COP team om hierbij aanwezig te zijn.

Per trein naar Madrid

Thomas is per trein naar Madrid gereisd. In totaal heeft dit zo’n 15 uur geduurd. Thomas heeft goed gebruik gemaakt van zijn relatief lange reistijd. Zo heeft hij tijdens zijn reis kunnen werken en zich kunnen inlezen over de klimaatconferentie. De 15 uur durende treinreis van Thomas valt nog mee: andere bezoekers waren soms wel zo’n 24 uur onderweg.

Time for action

Het thema van de COP25 is ‘time for action’. Het Sail to the COP team heeft tijdens hun reis nagedacht hoe de reisindustrie duurzamer en eerlijker kan. Deze bevindingen hebben de vertegenwoordigers van Sail to the COP gepresenteerd tijdens de conferentie.

Thomas was tijdens zijn bezoek huiverig of de klimaatconferentie écht zou zorgen voor actie. Inmiddels weten we dat er een akkoord is bereikt op de COP25.

Benieuwd naar de ervaring van Thomas bij de klimaattop? Je kan de columns van Thomas hier teruglezen.