Een terugblik op de Virtuele Inhousedag

Op 29 april vond onze Virtuele Inhousedag voor de Traineeships plaats. Normaal vindt de Inhousedag plaats in onze Inktpot, maar deze keer nam iedereen deel vanaf de bank thuis. Eén groot voordeel: op deze manier konden er zo’n 160 geïnteresseerden deelnemen!

Divers programma

Van tevoren kregen alle deelnemers via de mail diverse filmpjes toegestuurd. In de filmpjes vertelden (oud)-Trainees, de Traineemanager, onze COO en de Directeur Procurement over ProRail en hoe het is om te werken bij dé spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland. Doordat (oud)-Trainees de deelnemers in de filmpjes toespraken, kregen zij ook een goed beeld van de inhoud van onze Traineeships. Op 29 april ontmoetten de Trainees en de deelnemers elkaar online. In groepjes van vier deelnemers en een Trainee organiseerden wij een ‘Meet & Greet’. Via Microsoft Teams vroegen de kandidaten onze Trainees het hemd van het lijf! Uiteenlopende vragen over de trainee-opdrachten, de sfeer bij ProRail en de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden werden gesteld.

Gedeelde ervaringen

Dat onze opzet van de Virtuele Inhousedag in de smaak viel, bleek ook wel uit dit artikel dat Qompas schreef. De kandidaten hebben een goed beeld gekregen van onze Traineeships en konden proeven of ProRail wel of niet bij hen zou passen. Ook deelden de deelnemers hun ervaringen van de Virtuele Inhousedag. Hieronder vinden jullie twee mooie quotes naar aanleiding van de Virtuele Inhousedag:

“Dat jullie zo snel zo’n mooie vervanging hebben geregeld in de vorm van filmpjes en een gesprek met een Trainee zegt genoeg over ProRail. Het was origineel en zeer informatief.”

“Ik vond de Meet & Greet met een trainee een goede en originele manier voor een Virtuele Inhousedag. Doordat je met een trainee zelf spreekt in kleine groepen is het gemakkelijk om vragen te stellen en een beeld te krijgen van het traineeship.”

Interesse in onze Traineeships?

Momenteel kan je niet meer solliciteren voor onze Traineeships, maar niet getreurd: vanaf oktober zal er weer een nieuwe wervingsperiode starten! Wil jij op de hoogte blijven van onze Traineeships? Houd dan deze pagina in de gaten en maak een Job Alert aan!