Soms maak je iets exclusief, zodat het inclusief kan zijn

Achttien jaar bij het spoor, in diverse rollen en nog steeds vol passie. Dat kenmerkt Rachelle. Sinds 2010 werkt zij bij ProRail. In 2018 werd Raymond van Hattem aangesteld als Directeur HRM en het verbaasde hem dat niemand zich dedicated bezig hield met het onderwerp diversiteit. Voldoende initiatieven verspreid door de organisatie, maar Raymond wilde iemand die dit onderwerp kon beetpakken. Rachelle bood zich direct aan.

“Ik ben altijd bezig met het empoweren van mensen. Diegene die erbuiten lijkt te vallen of lastiger de aansluiting vindt, valt mij juist op. Niet de persoon die hard van de toren blaast, maar de mens op de achtergrond. Die neem ik op sleeptouw. Ik vind mensen met een verhaal boeiend, mensen die geen gemakkelijke weg hebben afgelegd, maar dingen hebben overwonnen. Daar straalt kracht van uit en dat inspireert mij.”

Regenboogvlag

Toen Rachelle begon stonden we net aan de vooravond van Utrecht Canal Pride. Haar eerste missie werd de regenboogvlag op het dak van de Inktpot krijgen. Trainbow NS probeerde ProRail al jaren mee te krijgen, dus zat ze binnen 2 dagen aan tafel bij de voorzitter met het antwoord; “we doen het gewoon”. En ze hield woord. Op 16 juni 2018 heeft ze samen met Franka van Brakel de eerste steen gelegd naar een prachtig LHBTI netwerk van ProRail.

Vijf thema’s centraal

Ondertussen is de doelstelling van ProRail groter. Binnen het diversiteit- en inclusiviteit programma staan vijf thema’s centraal: Gender, Culturele diversiteit, Arbeidsuitdaging, LHBTI & Leeftijd. Rachelle zet deze thema’s continu op de kaart bij ProRail. Door actief in gesprek te gaan met de board, managers en medewerkers en het (mede) organiseren van diverse evenementen, zowel intern als extern. Een goed voorbeeld is de culturele belevingstafel, waar directie en medewerkers van verschillende culturele achtergronden met elkaar in gesprek gaan. Of Girlsday, waarop we meiden van 10 tot 15 jaar kennis laten maken met de wereld van bèta, techniek en ICT. Ook werkt ze aan een Special Talents programma waarmee mensen met een arbeidsuitdaging de kans krijgen om aan de slag te gaan bij ProRail. En zo zijn er nog vele andere voorbeelden.

De ultieme boodschap? Iedereen is welkom bij ProRail, ongeacht gender, culturele achtergrond, seksuele voorkeur, arbeidsuitdaging of leeftijd.

Weten waar ProRail nog meer voor staat? Lees het in onze belofte.