Project Controller Tarik deelt zijn ervaringen

Sinds maart 2020 werk ik als Finance Trainee bij ProRail. Tijdens mijn eerste opdracht ben ik begonnen als Project Controller bij Spoor Infrastructuur Zuid. Deze functie houdt kort in dat ik de CFO ben van een aantal Spoor Infrastructuur projecten. Een hele leuke eerste opdracht dus!

Wat houdt je opdracht in?

Ik houd mij bezig met het adviseren van de projectmanager en project teamleden bij de beheersing van de processen binnen een project. Ik ben verantwoordelijk voor de analyse van de financiële aspecten van een project en/of deelproject. Beïnvloeden van het beleid op project niveau en zorgdragen voor het ontwikkelen en implementeren van eenduidige instrumenten en werkwijzen. Als project controller heb ik een adviserende rol ten aanzien van de projectfinanciën en de ontwikkelingskosten van een project. Daarnaast onderhoud ik financieel en administratief ook diverse projecten in SAP. En stel ik planningen en eventuele financiële risicoanalyses op. Daar hoort ook het opstellen van investeringscalculaties ten behoeve van de budgetverwerking bij. Er komt een hoop bij kijken waardoor deze opdracht zeer uitdagend is.

Wat is je het meeste opgevallen tot nu toe?

Wat mij het meeste opviel is dat ik weinig tijd nodig had om aan de werksfeer binnen ProRail te wennen. Wat mij ook erg deed doen opkijken zijn de hoeveelheid projecten waar ProRail zich mee bezig houdt en wat voor bedragen er in omgaan. Dat had ik zelf niet verwacht. Ik wist wel dat er veel geld in omging, maar zoveel?!

Wil jij ook het hele spectrum van projectbeheersing overzien?

Regelmatig zijn wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Project en Business Controllers. Houd onze vacaturepagina in de gaten en maak hier een Job Alert aan.