Pietje Bell die altijd wil winnen

Een Pietje Bell die altijd wilt winnen. Zo wordt CEO Pier Eringa van ProRail ook wel genoemd in de krantenkoppen. Hij houdt van het podium en vindt dan ook dat de publieke zaak gebaat is bij moedige bestuurders en directeuren die punten willen en durven maken.

Hij is sinds april 2015 topman bij ProRail en heeft veel voor elkaar gekregen. Met zijn uitgesproken media-optredens en politieke provocaties heeft Eringa ProRail getransformeerd naar een open bedrijf met ambitie, bekend bij het grote publiek. De prijs die hij daarvoor betaalde is dat hij geregeld werd teruggefloten door een staatssecretaris. Iedereen die Pier kent weet dat hij het mooi vindt om zaken als een soort Pietje Bell in de media op te schudden.

Hij forceert een snelle uitvoering van maatregelen door ze naar buiten te brengen, of door alvast te beginnen met de uitvoering. Het met betonblokken sluiten van overwegen is een van die acties. En de rechter gaf hem gelijk.

betonblok overweg

De laatste Stunt van Pier

Helaas zien we, na deze editie, Pier niet meer terug in onze nieuwsbrief. Hij heeft zijn laatste stunt uitgehaald. Via een persoonlijke boodschap aan alle medewerkers, maakte hij op dinsdag 18 juni bekend dat hij per 1 september een nieuwe uitdaging aangaat bij Transdev. Een groot verlies voor ProRail, we gaan Pier missen.