Nieuwe natuurbrug in Zandvoort open voor publiek

Kom een kijkje nemen op zaterdag 14 juli

Via de nieuwe natuurbrug Duinpoort kunnen dieren straks veilig het spoor tussen Zandvoort en Haarlem oversteken. Natuurbrug Duinpoort is zaterdag 14 juli open voor publiek. Een éénmalige kans om de natuurbrug te bewonderen. Daarna alleen toegankelijk voor dieren!

Natuurbrug Duinpoort bij Zandvoort is in 1,5 jaar gebouwd

Natuurbrug Duinpoort bij Zandvoort is in 1,5 jaar gebouwd

Excursies met boswachter op zaterdag 14 juli

Duinpoort kan op zaterdag 14 juli worden bezichtigd onder begeleiding van een boswachter. Er zijn steeds rondleidingen van een half uur. Er zijn nog plaatsen. Wel graag inschrijven via https://www.np-zuidkennemerland.nl/1407/doen/activiteitenkalender (link is external)

7000 hectare duingebied

Natuurbrug Duinpoort is de laatste natuurbrug die in het duingebied Zuid-Kennemerland wordt aangelegd. De andere twee natuurbruggen zijn aangelegd over de Zeeweg (Zeepoort) en de Zandvoortselaan (Zandpoort). Dankzij deze drie natuurbruggen ontstaat er één groot duingebied van meer dan 7000 hectare, waar dieren volop de ruimte hebben.

Natuurgebieden verbinden

ProRail heeft door het hele land al diverse ecoducten over het spoor aangelegd en er komen er nog meer. Zo leggen we in Noord-Brabant, midden in het gebied ‘Het Groene Woud’, ecoduct De Mortelen aan. Deze gaat over de spoorlijn Boxtel-Eindhoven. Bij Hilversum krijgt de Utrechtse Heuvelrug een grote faunapassage: De Groene Schakel. Dat past allemaal in het Meerjaren Programma Ontsnippering (MJPO), bedoeld om versnipperde natuurgebieden opnieuw te verbinden.