Nieuw bij ProRail: Staci Pastor King

“Na een half jaar bij ProRail aan mij de eer mijn ervaringen met jullie te delen. Mijn naam is Staci Pastor King en ik ben Applicatie Ontwikkelaar binnen de afdeling Competence Center Business Intelligence (CCBI).

Ik ben Amerikaanse en woon sinds 4,5 jaar in Nederland. Ik had wel van ProRail gehoord maar nooit overwogen als werkgever. Tot ik werd benaderd. Iets doen met maatschappelijk belang is voor mij belangrijk en dat kan bij ProRail. Na mijn eerste gesprek was ik nog enthousiaster. Ik hou van Verbindt. Verbetert. Verduurzaamt. Eenmaal binnen zie je dat ProRail dat ook echt doet en het niet zomaar een slogan is.

Ik ben blij met mijn keuze voor ProRail. Alleen al aan het introductieprogramma merk je dat ProRail in haar medewerkers investeert. Maar er wordt ook veel van mij verwacht. Als enige Applicatie Ontwikkelaar binnen CCBI ben ik bij veel projecten betrokken. Ik moet nog veel leren en krijg daar alle ruimte voor. ICT is van oudsher een mannenwereld maar ik zit hier volledig op mijn plek. Als enige vrouw binnen mijn team voel ik me belangrijk en gewaardeerd. Ik kan echt mijn vaardigheden inzetten. En kom ik er even niet uit in het Nederlands, dan schakelen we moeiteloos over op het Engels.

Hoe ik mijn toekomst zie? Mijn huidige functie verder uitbouwen en daarna doorgroeien binnen Data Science. Daar zit de toekomst.”