Miles schittert als Treinverkeersleider en Incidentenbestrijder

Wat wil jij later worden als je groot bent? Wie heeft die vraag niet gekregen vroeger? De meeste meisjes dromen van een carrière als dokter, de jongens worden het liefst topsporter. Maar wat zo’n beroep nou echt inhoudt en wat er nog meer mogelijk is, dat leer je in het programma ‘Later als Groot ben’. En ProRail doet mee.

Miles is gek op treinen

In het programma gaan kinderen tussen de 9 en 14 jaar een dagje op onderzoek uit naar hun droombaan. Een snuffelstage 3.0. Zo ook Miles, 12 jaar. Miles is gek op treinen en weet daar heel veel vanaf. Op 22 juni neemt zijn vader hem nietsvermoedend mee op treinreis naar Amersfoort, waar hij verrast wordt door niemand minder dan Jochem van Gelder. Miles gaat namelijk een werkdag als Treinverkeersleider en Incidentenbestrijder aan de slag. En dat vindt Miles natuurlijk supergaaf.

Bekijk in de video hieronder hoe zijn dag eruit zag.

Treinvertragingen en incidenten oplossen is best wel spannend, maar Miles is een natuurtalent. Eerst leert hij vertragingen oplossen met Treinverkeersleider Sebastiaan. Daar krijgt hij de melding van een auto die botste op een trein, gelukkig zonder gewonden. Incidentenbestrijder Andre neemt Miles snel mee en met gierende banden racen ze naar het incident. Daar leert hij een auto openbreken om inzittenden te bevrijden. Een hele leerzame dag voor Miles.

Weet jij al wat je (later) wil worden en heb je ProRail ooit overwogen als toekomstige werkgever? Deze video geeft je een goed beeld van werken als Treinverkeersleider en Incidentenbestrijder. Meer weten? Lees op onze expertisepagina alles over Verkeersleiding bij ProRail.

Werken bij ProRail. Elke dag vooruit.