Nieuw bij ProRail: Joris Treep

Na het afronden van zijn studie werkte Joris een tijdje bij Movares. Hier zat hij al meerdere keren met ProRail aan tafel. Op een Young ProRail borrel (via een vriend) maakte hij ook op een informele manier kennis met ProRail en de goede sfeer. Dit en zijn fascinatie voor het spoor maakte dat hij besloot te solliciteren voor het Horizontaal Juniorenprogramma van ProRail. Een uniek talentenprogramma voor de nieuwe generatie Rail Systems Engineers en Bouwmanagers.

Jong talent

Gedurende het Juniorenprogramma worden 4 Rail Systems Engineers en 4 Bouwmanagers gedurende 2 jaar opgeleid in hun vak. Door de samenwerking tussen Rail Systems Engineers en Bouwmanagers in een vroeg stadium te stimuleren zorgt dit voor een betere aansluiting op wat ProRail binnen bedenkt en buiten uitvoert. De deelnemers ontwikkelen zich in het programma op 3 vlakken: het leren van de inhoud, persoonlijke ontwikkeling en het leren begrijpen van de context van hun werkomgeving. ProRail is altijd op zoek naar jong talent: het programma richt zich daarom ook op starters met maximaal 1 jaar werkervaring. De groep is erg divers: Joris studeerde Technische Biologie en zijn collega’s hebben bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of zelfs Rechten gestudeerd.

Gevarieerd programma

Joris werkt 4 dagen per week en krijgt 1 dag per week trainingen over verschillende onderwerpen. Om kennis te maken met ProRail als organisatie en de spoorsector stonden de eerste paar weken in het teken van voornamelijk technisch inhoudelijke lessen. Denk aan spoorwegtechniek en bouwveiligheid. De komende tijd staan er ook andere dingen op het programma zoals persoonlijke ontwikkeling.

Joris heeft het erg naar zijn zin. De verbinding tussen techniek en het maatschappelijke karakter van ProRail bevalt hem goed. Het programma zit goed in elkaar, vanaf dag 1 voelt hij zich welkom en hij wordt goed begeleid. Binnen de groep kan hij altijd wel bij iemand terecht, maar hij heeft ook een persoonlijke mentor.

Joris Treepgroep