Inkijkje in het leven van ProRail'er Jelle Jansen

Hoi! Mijn naam is Jelle, 30 jaar en woonachtig in het mooie Weesp. In mijn vrije tijd sleutel ik veel aan auto’s of drink ik graag speciaal biertjes met mijn vrienden en familie.

Mijn werkzaamheden

Sinds eind 2019 werk ik met veel plezier als Operationeel ICT Beheerder bij ProRail. Binnen mijn functie ben ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het Post21 platform. Het bedrijf kritische platform waarop applicaties draaien die er voor zorgen dat de treinen kunnen blijven rijden. Het werk van mijn team bestaat voornamelijk uit het beheer van vSphere omgevingen. Daarnaast beheren we ruim 150 Windows servers en de fysieke hardware (inclusief de strorage) waar ons platform op draait. Mijn werkdagen zijn afwisselend en dat maakt het erg leuk. Ook geeft het werken voor ProRail een waardevol gevoel, het vervoer per spoor speelt namelijk een belangrijke rol in onze samenleving.

Een werkdag bij ProRail

Mijn werkdag begint rond 9 uur met een goede kop koffie en een stand-up met mijn teamleden. Welke acties zijn er vandaag, waar is iedereen mee bezig, zijn er nog engineers op locatie die we moeten begeleiden bij hun werkzaamheden? Want ja, ook wij werken tegenwoordig “agile”. Sprints duren twee weken en aan het eind van de sprint leveren we op aan onze Product Owner. De sprint begint met een planningssessie, waarin iedereen input kan geven op de planning. Tijdens de sprint worden toekomstige stories gerefined. Wat vaak gebeurt in een groepssessie.
Tijdens de pauze gaan we vaak tafelvoetballen, wandelen of gezamenlijk wat eten in de buurt. Ook houden we met 2 grote monitoring schermen die achter onze bureaus hangen de infrastructuur in de gaten. Naast het dagelijkse beheer om onze infrastructuur draaiende te houden werken we ook aan projecten. Hierbij moet je denken migraties van oude Windows 2012 en 2016 servers naar Windows Server 2019 maar we spelen ook een grote rol bij het inrichten van nieuwe platformen.

Mogelijkheden voor jou?!

Elke dag is weer anders bij ProRail. Als er zich een storing voor doet gaan alle neuzen dezelfde kant uit en wordt er alles aan gedaan om deze zo snel mogelijk op te lossen. Ik vind het fijn dat de teams hecht zijn, de mensen kennen elkaar goed. Lijkt het jou ook leuk om de als IT’er aan de slag te gaan bij ProRail? Bekijk dan hier de vacatures van ons IT Young Talent Programme!