Het Technisch Traineeship door de ogen van Annemiek Silvius

Annemiek is begin 2020 begonnen als Technisch Trainee bij ProRail. Waarom ze voor ProRail koos en wat het Traineeship precies inhoudt? Annemiek vertelt je er graag over.

Waarom heb je voor ProRail gekozen?

Het mooie aan het werk dat ProRail doet is dat het zo tastbaar is. Het is heel duidelijk waar je je werk voor doet, namelijk het laten rijden van de treinen buiten. Een maatschappelijk verantwoord vraagstuk waarin veel verschillende aspecten samenkomen. Zo wordt er nagedacht over de infrastructuur over 20 à 30 jaar, maar zijn we ook volop bezig om de treinen in het hier en nu te laten rijden. De doorslag voor mij om bij ProRail te gaan werken was de sfeer binnen de traineegroep die ik ervoer tijdens de selectiedag. Hoe de trainees met elkaar omgaan en het enthousiasme dat zij uitstraalden over het Traineeship spraken mij erg aan. Ik wilde daar ook deel van uitmaken!

Wat houdt je opdracht in?

Momenteel ben ik bezig met mijn eerste opdracht op de afdeling Civiele Techniek binnen Assetmanagement. Ik ben onderdeel van het programmateam baanlichaam dat zich bezig houdt met de staat van het baanlichaam (de baan onder het spoor en de ondergrond) en de toekomstbestendigheid ervan. De stabiliteit en draagvermogen van het baanlichaam speelt namelijk een cruciale rol in de capaciteit om meer en snellere treinen te laten rijden in de toekomst. Meer specifiek houd ik mij bezig met inzicht krijgen in welke maatregelen we kunnen nemen om de veiligheid van het baanlichaam te waarborgen en welke kosten en tijdsimpact hier aan verbonden zijn. Hierbij werk ik samen met specialisten maar ook met Cost Engineering.

Wat zijn je leukste ervaringen tot nu toe bij ProRail?

Toen ik nog maar net aan mijn Traineeship begon werd bij Geldermalsen een diepwand aangebracht ter voorkoming van trillingshinder. Ondanks dat dit geen onderdeel van mijn opdracht was, werd ik meteen uitgenodigd om mee te gaan kijken naar de werkzaamheden! Daarnaast is het erg leuk om te ervaren hoe de trainees met elkaar omgaan. Door intensieve training met elkaar maar ook tijdens borrels leer je je eigen lichting en de andere trainees al snel kennen en worden ervaringen en kennis over ProRail veel met elkaar gedeeld.

Wat zouden je tips zijn voor het solliciteren?

Bedenk goed wat jij wilt halen uit een Traineeship en waarom bij ProRail. Wat zouden voor jou ontwikkelpunten zijn en wees hier open en eerlijk over tijdens je sollicitatie. En natuurlijk, wees jezelf!

Wil jij net als Annemiek onze technische wereld sneller laten draaien? Hier vind je meer informatie over onze Traineeships!