Hackathon Blockchain op het spoor

55 hackers staan klaar
De verkeersleidingspost Utrecht was er klaar voor! 55 hackers gingen de strijd aan tijdens de ‘hackathon blockchain op het spoor’ van ProRail. Verdeeld over tien teams zochten de hackers in het weekend naar mogelijkheden voor blockchain op het spoor, een technologie die de potentie heeft om de wereld totaal te veranderen. Kan dit ook voor het spoor worden toegepast?

Hackathon bij ProRail

Blockwatte?
ProRail is erg nieuwsgierig naar de voordelen van deze technologie voor het spoor. En naar de wijze waarop blockchain praktisch toepasbaar is. Die zondagmiddag kregen we de ideeën van tien teams te horen. De hackers gingen van vrijdag- tot zondagmiddag op de verkeersleidingspost Utrecht aan de slag. Een spoorsere hackplek is er niet.

En de winnaar is…
Team A to Blockchain was het winnende team. Ze bedachten een toepassing van blockchain om het goederenvervoer nog veiliger en transparanter te maken. De winnende hackers gaan met de trein een aantal dagen naar Frankfurt om de toepassing van blockchain te zien.


ProRail innoveert

ProRail zoekt continu naar nieuwe hoogwaardige en innovatieve oplossingen om het spoor veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en kostenefficiënter te maken en storingen en vertragingen te voorkomen. Dat doen we samen met vervoerders, aannemers en ingenieursbureaus. En we zijn samenwerkingsverbanden aangegaan, zoals onze allianties met de TU Delft en TNO, met collega-infrabeheerders, zoals Rijkswaterstaat, Schiphol en het Havenbedrijf Rotterdam.