Finale Sustainable Business Challenge

Afgelopen vrijdag vond de finale van de Sustainable Business Challenge plaats bij Waternet in Amsterdam. Tijdens de challenge gingen de studenten aan de slag met verschillende vraagstukken. Voor ProRail dachten de studenten na over hoe ProRail haar resterende CO2-uitstoot het beste kan compenseren. Naast ProRail deden Waternet, KLM, Forfarmers en ENGIE mee aan de challenge.

Kick-off bij ProRail

De Kick-off vond plaats in ons hoofdkantoor de Inktpot in Utrecht. 60 geselecteerde studenten en Young-professionals waren hierbij aanwezig. Tijdens de finale bij Waternet in Amsterdam presenteerde de groepen een innovatieve oplossing voor hun vraagstuk. Ze werkten hier na toe door middel van een Inhousedag en verschillende workshops en trainingen.

CO2-compensatie bij ProRail

De drie teams die voor ProRail aan de slag gingen, hebben stuk voor stuk hard gewerkt aan duurzame innovatieve ideeën om de straks resterende CO2-uitstoot te compenseren. Van een algenscherm om CO2 op te vangen bij onze gebouwen en langs het spoor tot energiebesparingsmaatregelen bij ProRail-medewerkers thuis en n het nog grootschaliger inzetten van onze assets om energie op te wekken dan we al van plan zijn. Stuk voor stuk inspirerende ideeën.

Volgens Thomas Möhring, beleidsadviseur Duurzaamheid bij ProRail hebben we de innovatieve en creatieve oplossingen keihard nodig om uitdagingen die op ons af komen aan te kunnen. Daar helpen trajecten als de Sustainable Business Challenge bij. Bovendien geven we zo jong talent een inkijk in het werken bij ProRail.

Bekijk hier het artikel van de Sustainable Business Challenge over de finale.

Sustainable Business ChallengeSustainable Business Challenge