Docentendag bij ProRail

Bij ProRail valt er altijd wel wat te leren. In Nederland hebben wij het grootste spoornetwerk van Europa en daar komt heel wat bij kijken. We doen meer dan ervoor zorgen dat je op je bestemming terecht komt. Hoe wordt een dienstregeling bijvoorbeeld gemaakt, hoe leggen we faunapassages aan en hoe werkt een bovenleiding? Daarom openen wij, op onze Docentendag de deuren van ons hoofdkantoor voor docenten van het middelbaar onderwijs. Tijdens deze Docentendag krijg je les van ProRail professionals. Samen met collega’s uit het hele land heb je de mogelijkheid om twee keer (een eigen gekozen) college te volgen. Deelname is gratis. Bij ProRail vinden we het belangrijk om onze nieuwe generatie te inspireren.

ProRail mee de klas in

De onderwerpen die we behandelen kan je na afloop gebruiken in je lesmateriaal. Een dienstregeling is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een wiskunde opdracht. Het aanleggen van een faunapassage is een mooi onderwerp voor biologie. Het materiaal neem je mee terug naar school om je lesstof te verrijken.

Bijzonder lokaal

De lessen vinden plaats in de Inktpot, hét hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. Je kan tijdens deze dag mee op rondleiding door het monumentale pand.

Meer weten of aanmelden? Kijk hier voor meer informatie.