Dag van de Stagiair 2021

Vandaag is het de Dag van de Stagiair, dé dag om onze stagiairs in het zonnetje te zetten! Deze dag kan én wil ProRail natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! ProRail heeft jaarlijks 150 stagiairs en zij leveren met hun innovatieve kennis een belangrijke bijdrage aan onze organisatie.

ProRail kan niet zonder dit talent! In de komende jaren zal het aantal reizigers en goederen per spoor alleen maar groeien. Deze groei vraagt om het beter en slimmer benutten van het spoor. Om dit te kunnen realiseren moeten we slimme en duurzame oplossingen bedenken. Hiervoor hebben wij knappe koppen nodig en is jong talent cruciaal!

Zo vertelt Mathilde Janssens, student Werktuigbouwkunde, over haar stage bij ProRail (stagiair Innovatie & Ontwikkeling): “Ik kreeg een werknemer van ProRail als buddy toegewezen, waardoor ik op een leuke en laagdrempelige manier kennis kon maken met het bedrijf en afdeling.’’ Daarnaast vertelt ze over haar inhoudelijke interesse: “De inhoudelijke interesse voor mijn opdracht is ontzettend groot en hierdoor heb ik écht het gevoel dat ik met mijn afstudeerstage iets toevoeg aan ProRail!” 

De stages bij ProRail bieden veel mogelijkheden. Bij ProRail hoor je er direct helemaal bij. Zo draai je volledig mee en heb je je eigen taken.

Bij ProRail kijken we altijd vooruit. Want we willen niet alleen vandaag mensen, steden en bedrijven met elkaar verbinden, maar ook morgen. Met slimme ideeën en innovatieve oplossingen werken we aan een spoor dat klaar is voor de toekomst. Deze ideeën komen onder andere van onze stagiairs. Bij ProRail krijg jij als student vrijheid en mogelijkheden om zelf zaken te ontwikkelen en uit te voeren. Ook nu tijdens corona.

Pepijn de Keyser is stagiair HR bij ProRail en geeft aan dat zijn stage ondanks het online tijdperk genoeg uitdaging biedt: ‘’ProRail heeft er voor gezorgd dat online stagelopen bijna hetzelfde is als offline stagelopen. Ik heb een uitdagende stage vanaf dag één. Hierbij word ik ook online goed begeleid. Bovendien biedt mijn stage veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door mij als stagiair verantwoordelijkheid te geven over mijn projecten.’’

Vandaag op de Dag van de Stagiair willen wij onze stagiairs bedanken en hier extra bij stilstaan. Door middel van een attentie willen wij hen vertellen dat we superblij zijn met hun bijdrage aan ProRail, want zonder onze stagiairs zouden we niet staan waar we nu staan!

Als stagiair ben je een belangrijk onderdeel van de organisatie en zijn er veel mogelijkheden. Wil je weten of er voor jou een interessante stage tussen zit? Bekijk dan hier onze stagevacatures.