Chinese studenten bezoeken ProRail

Als je bij ProRail werkt dan heb je de unieke mogelijkheid lid te worden van één of meerdere netwerkplatformen, bijvoorbeeld Railsport, ProRail Next of Trainbow ProRail. Zij organiseren diverse inspiratie- en kennissessies om elkaar en de spoorwereld beter te leren kennen. Van workshops tot studiereizen en van sportactiviteiten tot netwerkborrels.

Internationale uitwisseling

Young ProRail is een goed voorbeeld van enthousiaste en actieve netwerk vereniging binnen ProRail met ruim 400 leden tot 36 jaar. Vier jaar geleden organiseerden zij ism met de TU Delft en Beijing Jiaotong University een studiereis naar China om meer te leren over de spoorwegen in China. Dit jaar stond het wederbezoek gepland.

Eind augustus organiseerde Young ProRail samen met TU Delft de Summer School on Railway voor een jonge groep Chinese studenten van de Beijing Jiaotong University. Een week lang werden zij ondergedompeld in de wereld van ProRail en het Nederlandse Spoor. Van een bezoek aan ons Hoofdkantoor in Utrecht tot Kijfhoek en TU Delft, waarmee we nauw samenwerken aan diverse innovaties (zoals de zelfrijdende trein).