Snel schakelen geeft een enorme drive

“In mijn functie als Officier van Dienst ervaar ik hoe het is om operationeel leiding te geven aan een team Treinverkeersleiders, met verschillende achtergronden. Dat is een flinke uitdaging kan ik je vertellen, maar wel leuk en leerzaam! Dit vooral omdat we allemaal één doel hebben: het maatschappelijk belang om treinen veilig en op tijd te laten rijden. Samen met de Treindienstleiders en Decentrale Verkeersleiders brengen we na een incident de situatie in kaart (BOB-Principe) en beoordelen we welke productierisico’s het heeft voor de Post. Het geeft ons als team een enorme drive om snel te schakelen als de situatie daar om vraagt en bij incidenten alles op scherp te zetten en door te pakken, met als doel dat het treinverkeer weer (gedeeltelijk) kan worden hervat!”

We werken met krachtige tools

“Tijdens een calamiteit probeer ik voor rust te zorgen. Ik kijk hoe ik de groep kan faciliteren zodat zij het werk goed uit kunnen voeren. Wat we ook doen als postteam, is het steeds verbeteren van alle processen, die van belang zijn in de operatie. Dat doen we met de hulp van de prestatiedialoog, een krachtige tool vanuit Lean management. Dat is net zoiets als een stand-up of dagstart, waarbij we met korte frequenties meten of we onze doelen halen en hoe we kunnen leren in het werk. Daarbij kun je denken aan een heldere verbeterstructuur, het expliciet starten en eindigen van de dienst en goede aansluiting tussen operatie en staf/lijn.”

Variatie gegarandeerd

“Het ene moment kan het heel rustig zijn waardoor je tijd hebt om bezig te zijn met operationele vraagstukken, die in de keten spelen. Een andere keer werk ik aan andere projectmatige taken. En weer een ander moment kunnen we druk zijn met meerdere storingen tegelijk waar je dan de hele dienst druk mee bent.

Bij twijfel, kom langs!

“Twijfel je om te solliciteren voor de functie Treinverkeersleider? Dan nodig ik je hierbij uit om eens langs te komen op een verkeersleidingspost, zodat je zelf kunt ervaren hoe de sfeer is op een seinzaal en vragen kunt stellen aan de collega’s die aan de knoppen draaien. Daarnaast heb je ook gelijk een beeld waar je komt te werken na je opleiding.”

ProRail is aantrekkelijk

“ProRail is een lerende organisatie met veel doorgroeimogelijkheden. ProRail investeert echt veel in de ontwikkeling van haar personeel. Daarnaast heb je door de onregelmatige diensten veel meer vrije tijd en tikt de onregelmatigheidtoeslag goed aan, wat je salaris een flinke oppepper geeft. Altijd lekker natuurlijk!”