RailTech Europe 2019

De hele internationale spoorweg industrie onder één dak. Het gebeurt tijdens de 12e editie van RailTech Europe 2019. ProRail draagt als gastheer bij aan de organisatie van dit event dat drie dagen lang een internationaal programma van hoog niveau biedt. Van conferenties, workshop en demonstraties tot Startup Fest en career matchmaking tussen exposanten en bezoekers. RailTech 2019 staat in het teken van drie thema’s met elke dag meerdere sprekers:

Dag 1: ERTMS

Een groot aantal Europese landen heeft de handen ineen geslagen en implementeert samen het European Rail Traffic Management System (ERTMS). Een nieuw treinbeveiligingssysteem dat de veiligheid op en rond het spoor verbetert.

Dag 2: Duurzaamheid

Vervoer per spoor is duurzamer dan de meeste andere vormen van vervoer, maar nog steeds een grote energieverbruiker. Nieuwe innovaties op het gebied van energie-efficiëntie moeten zorgdragen voor een verdere vermindering van het energieverbruik en verlaging in energiekosten en CO2-uitstoot.

Dag 3: Voorspellend onderhoud

Door de toenemende drukte op het spoor is er steeds minder tijd om aan het spoor te werken. De spoorsector moet daarom nadenken over oplossingen die voorspellend onderhoud van spoor en treinen mogelijk maken.

Waar en wanneer?

Van 26 tot 28 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

ProRail is erbij

ProRail is als host aanwezig gedurende het gehele evenement. Als je interesse hebt, zoek ons vooral op in de stand en laat je CV checken door een van de recruiters. Gelijktijdig met RailTech worden de Rail Carrière dagen georganiseerd. Het netwerkplatform voor starters, young professionals en studenten met affiniteit voor techniek, bouwkunde en infrastructuur.

Meer informatie

Meer informatie over RailTech Europe 2019 vind je hier.