Ook ProRail past zich aan door het coronavirus. We hanteren de adviezen en richtlijnen van het RIVM. We hebben de sollicitatieprocedure voor Treinverkeersleiders daarom aangepast.

Online solliciteren

  • Solliciteren doe je gewoon achter je computer. Onze recruiters werken vanuit huis en hebben alle middelen tot hun beschikking om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.
  • Ben je door de briefselectie heen dan ontvang je van ons per mail een uitnodiging voor het maken van een e-assessment en een game. Deze maak je ook online vanaf je eigen computer.

Let op: Heb je dit assessment al gemaakt omdat je op zowel Treinverkeersleider als (Junior) Regionaal Verkeersleider solliciteerde? Dan hoef je het niet opnieuw te maken, de eerdere uitslag geldt.

Informatieavond

  • Heb je het e-assessment en de game positief afgerond dan ben je welkom op één van onze informatieavonden. Deze vinden online plaats vanaf een Verkeersleidingspost. Tijdens de informatieavond ontmoet je virtueel toekomstige collega’s en hoor je alles over het werk en de werkplek. Ook voer je die avond, of binnen 3 dagen die avond, een online sollicitatiegesprek met een manager/selecteur.

Persoonlijk Onderzoek 1

  • Na een geslaagd sollicitatiegesprek (voor jou en ProRail) nodigen we je uit voor een persoonlijk onderzoek. Dit noemen we PO1 en vindt plaats bij onze assessmentbureaus. Ons assessmentbureau nodigt je per mail uit voor een van onze assessmentdagen. Dit kan uiteraard alleen als je geen ziekteverschijnselen vertoont.
  • Twijfel je of voel je je er niet goed bij, kom dan ook niet. Wij snappen dat en het heeft geen invloed op je verdere sollicitatieprocedure. Je krijgt dan een nieuwe afspraak zodra het weer kan.
  • De medewerkers op het assessmentbureau volgen strikt de regels van het RIVM. Ze geven geen hand, wassen regelmatig hun handen, hoesten en niezen in hun ellenboog, houden 1,5e meter afstand en blijven ook thuis bij ziekteverschijnselen.

Persoonlijk Onderzoek 2

  • Sluit je PO1 succesvol af dan nodigen we je uit voor het tweede Persoonlijke Onderzoek; PO2. PO2 wordt volledig online gedaan. Je wordt over het programma goed geïnformeerd door ons assessmentbureau.

Medisch onderzoek

  • De sollicitatieprocedure sluiten we af met een medisch onderzoek. Deze vindt sinds kort weer op locatie van Zorg van de Zaak plaats. Je ontvangt bij het behalen van PO2 een uitnodiging vanuit Zorg van de Zaak.
  • De medische eisen vind je hier terug.

Je zult begrijpen dat de sollicitatieprocedure hierdoor mogelijk vertraging oploopt. We vragen hiervoor je begrip.

Heb je vragen of zorgen, neem dan contact op met recruitment@prorail.nl.