Arbeidsvoorwaarden

Als nieuwe collega bieden wij je een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, waarvan je hieronder de highlights kunt lezen.

Contract

Bij ProRail begin je met een jaarcontract en werken wij met een 36-urige werkweek.

Salaris en pensioen

Bij ProRail ontvang je een marktconform salaris en maandelijks een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter hoogte van 13,61% van het bruto salaris. Je salarisverhoging hangt af van je prestaties, welke jaarlijks in een functioneringsgesprek worden beoordeeld. Het IKB is een maandelijks bruto budget in geld waarin een bepaald aantal arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiebijslag, decemberuitkering en verlof zijn opgenomen. Met dit budget kun je persoonlijke keuzes maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het aanwenden van je IKB voor vrije tijd, voor geld of voor een combinatie. ProRail heeft een uitstekende pensioenregeling tegen zeer lage premies bij het Spoorwegpensioenfonds.

Vrije tijd en verlof

Bij een fulltime aanstelling (36 uur) heb je, afhankelijk van je leeftijd, tussen de 144 en 213 vakantie uren per jaar. Als je 25 jaar bent heb je bijvoorbeeld 144 vakantie uren die je o.a. met je IKB kunt aanvullen met maximaal 185 uur. Als je 40 jaar bent, loopt dit op naar 159 en bij 50 jaar naar 198 vakantie uren. Als je fulltime werkt, is het mogelijk (in overleg met je leidinggevende) om meer dan 36 uur per week te werken, tot maximaal 40 uur. Ouderschapsverlof is mogelijk met behoud van volledige pensioenopbouw over de eerste dertien weken.

Reiskostenvergoeding

Als je meer dan 25 reizen per jaar moet maken met de trein (dat kan voor woon-werkverkeer zijn of dienstreizen), heb je recht op een NS-Business Card met TreinVrij. Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet kun je een NS Business Card met Dal abonnement aanvragen of een vaste kilometervergoeding. Dit is een onbelaste kilometervergoeding van €0,19 per kilometer (tot maximaal 70 kilometer per dag retour).

Opleiden & ontwikkelen

Er zijn binnen ProRail diverse mogelijkheden voor studie, opleiding en ontwikkeling. ProRail heeft het opleiden en ontwikkelen van zijn medewerkers hoog in het vaandel staan en besteedt dus veel aandacht aan dit onderdeel.

En verder…

ProRail biedt mogelijkheden voor parttime werken en flexibele werktijden. Als je fulltime werkt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor 4×9 uur en zijn er mogelijkheden om meer te werken dan 36 uur gemiddeld. Dit is niet voor elke functie mogelijk en gebeurt altijd in overleg met je leidinggevende.

Ook kun je gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering en het bovengenoemde IKB. Met het IKB heb je de mogelijkheid om een aantal arbeidsvoorwaarden zelf in te vullen of te wijzigen en daarnaast kun je het IKB, salaris of bovenwettelijk verlof inzetten voor fiscaal aantrekkelijke regelingen zoals een fiets uit bruto salaris, fiscaal voordeel over de contributie van het lidmaatschap van een sportvereniging en/of vakbond.

Meer informatie vind je in de CAO ProRail 2015-2017 van ProRail.

Terug