Veiligheid

Veiligheid op het spoor gaat boven alles. Niet alleen voor reizigers en mensen die naast het spoor wonen, maar ook voor mensen die aan het spoor werken. Veilig werken begint met je bewust zijn van je werkomgeving. Herken je onveilig gedrag? Spreek je collega’s aan op onveilige situaties?

Iedereen die bij ProRail werkt volgt een veiligheidstraining. Daarnaast voeren wij voor veel van onze vacatures pre-employment screening uit. De reden voor de screening is dat ProRail zoveel mogelijk zekerheid moet hebben over de integriteit van de medewerkers die ProRail aanneemt.

De functie van bijvoorbeeld treinverkeersleider is een veiligheidsfunctie. Personen die werken op een spoorwegterrein en/of spoorwegmaterieel rijden, moeten voldoen aan een aantal veiligheidsregels en -eisen. Deze eisen worden voorgeschreven door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Op naleving van die regelgeving worden spoorbedrijven en keuringsinstituten gecontroleerd door de Inspectie van Leefomgeving en Transport (ILT), Divisie Rail en wegvervoer.

ProRail beschikt over een Veiligheidsmanagement-systeem (=VMS) om veiligheidsrisico’s te beheersen. Het VMS geeft je diverse handvatten, denkkaders en randvoorwaarden, die je helpen om je werk expliciet te kunnen doen en vast te leggen. Dat vastleggen is essentieel, want zo helpen we elkaar om samen steeds betere veiligheidsprestaties neer te zetten.

Veiligheid boven alles. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Terug