Veelgestelde vragen

Waar is ProRail gevestigd?

We zijn een 24/7 bedrijf, dat dag en nacht verantwoordelijk is voor het Nederlandse spoor. Verspreid over het land hebben we 13 verkeersleidingsposten. Het hoofdkantoor van ProRail is in Utrecht. Er zijn 4 regiokantoren, in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle.

Hoe kan ik solliciteren op een vacature bij ProRail?

Heb je een interessante vacature gevonden? Dan kun je direct online solliciteren door te klikken op de button ”Solliciteren” en vul het sollicitatieformulier in. Zodra je het sollicitatieformulier hebt verzonden, ontvang je per e-mail een bevestiging. Jouw sollicitatie komt binnen bij de verantwoordelijke recruiter.

Wat houdt een e-assessment in?

Het e-assessment is een online test. De test kun je gewoon thuis maken en duurt ongeveer 1 uur. Je leervermogen, interesses en persoonlijkheid komen in deze test aan de orde. Zowel jijzelf als recruitment ontvangt een rapport met de uitslag. Op basis van de resultaten wordt beoordeeld of je doorgaat in de sollicitatieprocedure.

Wat is een pre-employment screening?

De afdeling Recruitment van ProRail voert voor sommige (vooraf bepaalde) vacatures een pre-employment screening uit. Als een vacature onder deze screening valt, staat dit aangegeven onderaan de vacaturetekst. De reden voor de screening is dat ProRail zoveel mogelijk zekerheid moet hebben over de integriteit van de medewerkers die ProRail werft voor functies waarin niet integer gedrag ons bedrijf ernstige schade kan toebrengen. 

Wat doet de afdeling Recruitment met mijn persoonsgegevens?

Wanneer je gegevens achterlaat op www.werkenbijprorail.nl worden die in onze database opgeslagen. Deze gegevens, CV, e-mail, telefoonnummer en BSN en/of Geboortedatum + Plaats, zullen door ons zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld worden. ProRail houdt zich aan de WBA (Wet Bescherming Persoonsgegevens*). Je gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Biedt ProRail stageplekken aan?

Als wij een nieuwe stageplaats of afstudeeronderzoek hebben, staat deze op onze website. Reageer dan via de specifieke vacature.
Je kan ook via de openstaande vacatures “meewerkstage” en “afstudeerstage” een open sollicitatie doen. Alleen sollicitaties die via de website binnenkomen worden in behandeling genomen.