Nieuwe opleidingslocatie op post Rotterdam geopend

De nieuwe opleidingslocatie voor treindienstleiders op post Rotterdam is donderdag 19 januari officieel in gebruik genomen door VL Vakopleidingen. Het is de vijfde decentrale opleidingslocatie bij ProRail Verkeersleiding.

De nieuwe opleidingslocatie bestaat uit vijf werkplekken voor cursisten en een werkplek voor een opleider. Op deze werkplekken kan een volledige treindienst gesimuleerd worden in de opleidingsomgeving Oefenspoor, waarbij de opleider de mogelijkheid heeft om voor de cursisten allerlei situaties te creëren waar zij in getraind moeten worden; bijvoorbeeld een verstoring, een ongeval of de afhandeling van werkzaamheden. Met de komst van de nieuwe locatie kan VL Vakopleidingen nog meer treindienstleiders, die de opleiding hebben afgerond, goed voorbereid de ‘echte wereld’ in sturen. Naast het opleiden van nieuwe treindienstleiders kunnen ook de ervaren collega’s op de opleidingslocatie terecht om herinstructie te volgen of om extra te oefenen op het afhandelen van een calamiteit.

Grote vraag

Dergelijke opleidingslocaties bestaan ook al op de Admiraal Helfrichlaan in Utrecht en op de verkeersleidingsposten Amsterdam, Arnhem, Utrecht en Zwolle. De uitbreiding met Rotterdam is noodzakelijk omdat de vraag naar nieuwe treindienstleiders en naar het herinstrueren van zittende treindienstleiders groot is. Dat komt voornamelijk doordat collega’s doorstromen of uitstromen naar andere functies binnen ProRail en omdat treindienstleiders meer ruimte krijgen om te oefenen. De opleidingslocatie is ingericht in de voormalig SMC-ruimte van post Rotterdam. Het is een erg mooie plek geworden; dicht bij de seinzaal en daarmee dicht bij de operationele treindienstleider. Hiermee is meteen een stap gezet in het verkleinen van de afstand tussen werkvloer en opleidingen.

De officiële opening van de opleidingslocatie in Rotterdam werd gedaan door manager Marcel Snijders. Het is nu alleen nog wachten op de realisatie van de laatste opleidingslocatie, in Eindhoven, naar verwachting medio 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*